Ochutnejte naši středomořskou ciabattu!
3. 6. 2024
Možná jste o ní ještě neslyšeli, a to je škoda! Ciabatta je speciální druh bílého chleba, oblíbený zejména ve Středomoří. Jak už název napovídá, původ tohoto pečiva hledejme v Itálii. Delikátní ciabattu, doplněnou řeckým gyrosem a grilovanou paprikou si nyní můžete dopřát i vy!
Delikátní pečivo v kombinaci s římským salátem a gyrosem je ideální právě pro ty letní dny, kdy potřebujete náležitě posilnit, třeba cestou do školy či do práce. Ciabatta má ještě jednu výhodu – mimo základ pro těsto neexistuje jednotný recept, kterým by se bylo nutné řídit, proto ji můžete potkat v mnoha variacích. Italové do ní rádi zapékají například olivy, různá semínka, či rajčata. A právě sušená rajčata jsme do těsta zakomponovali i my. Jak vám chutná?